SANDERMANN

 

Nyopstartet designer viser industri-kritisk modekollektion i London

Stine Sandermann fra Hammerum tog i begyndelsen af 2017 springet og startede sit womenswear-brand, SANDERMANN, baseret hos iværksætter-fællesskabet Sylab i Ikast. Nu skal hun udstille sin kollektion, ”Through Another Prism”, til et kollektionsfremvisnings-event i London.

IKAST: SANDERMANNs kun anden kollektion ”Through Another Prism”, som skal vises på show i London, handler om at se affaldsmaterialer i et andet lys og gøre oprør mod modeindustrien og dens miljømæssige udfordringer. Kollektionen designes af Stine Sandermann, grundlægger af den nyopstartede modevirksomhed SANDERMANN, som har gjort det til sin mission at redde materialer fra afbrænding og transformere dem til beklædning. Stine Sandermann bruger udelukkende lokale spild- og overskudsmaterialer, hovedsageligt uld fra danske naturpleje- og kødfår, da denne uldtype ofte kasseres og brændes af. Ulden samles, sorteres og sendes til et spinderi på Fyn, og de færdige garner indgår derefter i Stine Sandermanns strikdesigns, lavet i deres lokaler i Ikast på håndstrikkemaskiner.

“Jeg opdagede for et par år siden, at mange danske fåreavlere med små- og mellemstore besætninger ofte brænder ulden, når de har klippet deres får, fordi de tror, den ikke kan bruges til noget. Jeg var lige ved at tabe kæben. I 2014 lavede jeg så bachelorprojekt om det, hvor jeg fik spundet mine egne garner og påvist, at gennem et grundigt udtænkt system, kan grov, dansk uld sagtens bruges til noget”

Udover brugen af uld, finder Stine Sandermann også lokale restmetervarer fra den midtjyske tekstilindustri. De restruller, som fabrikanterne ikke længere kan bruge, fordi der er for få meter, eller fordi farven ikke er moderigtig, bruger Stine Sandermann til toppe, nederdele, kjoler og bukser, og det gør ikke noget, at der indimellem kun er få meter at gøre med – det gør bare tøjet mere eksklusivt. Kjolerne, toppene, og senest nederdelene, er tilmed konstrueret med en ”zero waste” tilgang, således at hele metervaren bliver brugt, når delene klippes. Disse konstruktioner tager tid at udvikle, men til gengæld udmunder de i nogle helt unikke og miljømæssigt forsvarlige designs. Der er ikke ret mange i modebranchen, der praktiserer dette, hvorfor der har været stor interesse for SANDERMANN fra både ind- og udland.

 

 

 

 

 

 


”Jeg oplever stor international interesse for mine designs, hvilket er helt fantastisk, så for at komme ud og møde nogle af de mennesker, jeg har netværket med online, var beslutningen om en showdeltagelse i London oplagt. Jeg elsker at tage ud over Danmarks grænser og suge til mig af inspiration og viden fra alle mulige andre kulturer, men jeg elsker ligeså meget at komme hjem igen til den jyske hede, og bearbejde de ting, jeg nu har lært”

Den nyeste kollektion, ”Through Another Prism”, er en showkollektion bestående af 4 looks, hvor Stine Sandermann tester visionære idéer af, såsom en dyrevenlig, strikket pelsjakke, lavet med lange uldfibre fra lokale får. Dette betyder, at fåret kun er blevet klippet, og altså ikke aflivet, for at lave jakken, i modsætning til konventionel pels. De pågældende anvendte designteknikker vil efterfølgende blive brugt til mere kommercielle styles solgt på SANDERMANNs webshop.

“Through Another Prism” vises på the Pullman Hotel St. Pancras i London d. 28. Oktober til et kollektionsfremvisnings-event arrangeret af Fashion Designers and Craftmakers Network. Det er et non-profit velgørenhedsevent skabt for at samle penge ind til, og udbrede bevidsthed om, sygdommen Angelman Syndrome.

 

 

www.sandermann.net
contact@sandermann.net
facebook.com/sandermann
instagram.com/sandermannofficial

Fotograf: Cristina Reuter

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.