Bornholm, Bornholm, Bornholm.

Ja, Bornholm, du er den dejligste ferieø..

– men også den cooleste lige nu. Jeg besøgte den smukke ø, lige lidt før sæsonen og årets folkemøde for alvor fik lov til at brede sig over den smukke lille solskins ø langt mod øst.

Hvis der er én ø, i det danske sommerland, der hitter lige nu, og som er på alles læber og Instagram-profiler, så er det solskinsøen Bornholm.

Ja, det er ligesom om, at vi alle er blevet enige om, at Bornholm lever 100% op til sangen, vi alle kender så godt med verset “Bornholm, Bornholm, Bornholm. Du er den dejligste ferieø….”

Jeg har noteret jer 10 steder, som er et must see!
Det var i hvert fald uden tvivl det som gjorde min Bornholm oplevelse, fuldstændig magisk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Stammershalle Badehotel. De har en belægnings procent på 97% selv i Oktober, hvor de så småt begynder at lukke ned. De kan nemlig noget som meget få i deres branche kan. De har få værelser som er gjort yderst hyggelige. Derud over er deres morgenmad hjemmelavet, at fra marmelade, leverpostej, til røræg, pålæg og rugbrød.

Det er så vild en sanselig oplevelse, nååå ja så har de jo også lige en lille Michelin Stjerne, som funkler hen over de elegante retter man får serveret til aften. Det badehotel er smæk fyldt med stjernestøv, nærværd og svunden tid.

2. Sebastian Frost / Bay Frost. Sebastian er Bornholms vildeste smykke kunstner som laver svævende brillanter, imens hans smukke kone Signe bager Bornholms bedste kager under samme tag.
På Strandstien i Listed er det som at besøge en fed New Yorker lejlighed og en über cool Berlin cafe på samme tid. Man får de lækreste Gin&Toinc’s og kan købe smykker hvor de flest kan være med og så langt som pengepungen rækker.
Ikke meget af det jeg lige har skrevet giver nogen mening, men trust me, når man oplever deres lille lokale oase, bliver man suget ind i en fuldstændig fantastisk lomme af idyl og hyggelig luksus som jeg sjældent har oplevet.

 

3. GSH. Green Solution House er et grønt og bæredygtig 4 stjernet hotel. Som sætter stor fokus på global ansvarlighed, bæredygtighed, økologi og lokal faglighed. Hotellet har en rigtig god placering og er en super spændende oplevelse i sig selv, de har udviklet fremtids løsninger i alle afskygninger, som er en stor inspiration for hele verden. De har synlige forsøg rundt på hotellet og man går ikke der fra uden at have fået kæmpe AHA oplevelse. Dejligt at nogen gør så meget for at passe på vores smukke lille blå planet.

 

4. Christians Højkroen
Det er svært at forestille sig en kro ligge mere idyllisk end Christianshøjkroen, midt inde i en af Danmarks største skove, Almindingen på Bornholm. Det er uden tvivl gourmet på utrolig højt niveau til fornuftige penge!  Hvis man ser bort fra den kulinarisk gennemførte mad oplevelse og ligger fokus på omgivelserne, går alt mere eller mindre, op i en højre enhed. ENERGIEN på den Kro er bare fantastisk, alt fra indretning, til service, rammer osv. Dybt imponerende og jeg er overbevist om at hvis de forsætter i samme spor, vil stjerne drys også snart ramme skoven med den lille kro på Bornholm.

5 og sidste.
Melsted Badehotel er en funkis tidslomme helt ned til vandet hvor man kan høre havets bølger mens man indtager yderst delikate retter. Jeg var der til frokost og må sige at den levede op til omgivelserne og lidt mere til. Alt var lækkert tydeligvis lavet med kærlighed. Jeg var heldig at vejret bød på høj sol, så der var dækket på ude på deres terrasse hvor de store træer går ned mod standen og har det blå vand i hele horisonten.

 

Snup færgen og få dig en dansk oplevelse for livet! 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.