MINI MED SPÆNDING

For første gang kan du køre en MINI helt på el. Næste sommer kommer MINIs første opladningshybrid, MINI Cooper S E Countryman ALL4, som bliver den mest benzinøkonomiske serieproducerede MINI hidtil.

 FOTOS: MINI 

Bæredygtig transport er en selvfølgelighed i tiden, og nu lancerer MINI den første opladningshybrid. MINI Cooper S E Countryman ALL4 bliver den mest teknisk avancerede MINI til dato og kombinerer den nuværende, stabile 1,5-liters turbomotor med en elmotor. De to motorer arbejder sammen for at levere den mest stabile, økonomiske og bæredygtige kørselsform, uanset om der køres i byen, på lande- eller motorvej.

MINI er med sin opladningshybrid helt i tidens ånd, hvor bevidstheden om miljø, bæredygtighed og udledning ikke kun er en trend, men tages alvorligt af ”høj som lav” fra almindelige borgere til politikere og erhvervsliv. Moderne kunder efterspørger den nyeste teknik, driftsøkonomiske køretøjer og mere bæredygtige modeller.
Behovet for opladningskøretøjer er dermed steget støt gennem de seneste år, og selvfølgelig er MINI med ved at forene køreglæde med bæredygtighed.

Opladningshybriden passer perfekt til MINIs storbykunder, der hverdagspendler kortere strækninger. Dette kan gøres helt og holdent på el. Når weekenden kommer, og MINI-ejerne vil på eventyr væk fra byen, tager benzinmotoren over, så de aldrig behøver bekymre sig om rækkevidden på batteriet. MINI Cooper S  E Countryman ALL4 har tre driving modes, kørselstilstand til hybridkørsel: Max eDrive, Auto eDrive og SAVE Battery. I Max eDrive-mode kører bilen helt på el, som passer perfekt til kortere strækninger. I Auto eDrive-mode arbejder elmotor og benzinmotor sammen om at gøre køre­cyklussen så effektiv og alligevel økonomisk som muligt. SAVE Battery-mode fastlåser rækkevidden på batteriet for at gemme den til senere brug. Dette køremode kan for eksempel benyttes, hvis man bor uden for byen, pendler på lande- eller motorvej og vil køre på ren el, når man kommer ind til byen.

En opladningshybrid har samme rækkevidde som en benzinbil plus rækkevidden på elmotorens batteri. MINI Cooper S E Countryman ALL4 har cirka 40 kilometers rækkevidde på ren el og støtter herefter med benzinmotoren. Batteriet er fuldt opladet efter nogle timer og klar til igen at køre på ren el.

Hybridsystemet til MINI Cooper S E Countryman ALL4 er opbygget, så benzinmotoren trækker på forhjulene, og el­motoren trækker baghjulene, så bilen i praksis får 4-hjulstræk, ALL4.

Opladningshybridteknologien passer perfekt til MINI, da gokart-følelsen nærmest forstærkes af trækket fra elmotoren. Når føreren træder på gaspedalen, er momentet øjeblikkeligt til stede og accelerationen derfor lynhurtig. I sprint er kun John Cooper Works-modellerne og Cooper S hurtigere. MINI Cooper S E Countryman ALL4 klarer 0-100 km/t-disciplinen på kun 6,9 sekunder og har et kuldioxidudslip på lave 49 gram pr. kilometer. Ud over 1,5-liter turbomotoren med 136 hk har elmotoren 88 hk og 165 Nm. De to motorer arbejder sammen for størst mulige bæredygtighed og køreglæde, hvilket giver den mest økonomiske, hurtige MINI indtil videre. Udtaler Mini Danmark i den seneste presse meddelelse.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.